De goede grond voor een florissante groei en bloei

Alles wat u moet weten voor het maken van de juiste keuze

Florentus is een toonaangevend merk dat volledig gespecialiseerd is in grond voor uw tuin en uw binnenplanten. We delen graag onze kennis om u te helpen om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen.

Potgrond of tuinaarde
Universele of speciale potgrond
Bodem bemesten verbeteren of bedekken
Moestuin
Zuurgraad aanpassen
Planten op droge plekken
Mediterrane tuin
Planten in potten en bakken
Binnenplanten

Potgrond of tuinaarde

Potgrond gebruikt u niet alleen in potten, maar ook bij het planten van uw borders.

De samenstelling van de potgrond zorgt ervoor dat lucht en water goed worden vastgehouden. Hierdoor ontwikkelt de plant zich goed.

Tuinaarde is zwaarder en niet luchtig genoeg voor de aanplant van bloemen en planten.

U gebruikt tuinaarde voor het aanvullen van de grond in uw tuin. De samenstelling van tuinaarde verbetert en bemest de bodem.

Universele of speciale potgrond

Er zijn tal van planten die geen specifieke eisen aan de grond stellen. Een universele potgrond is dan een prima keuze. Voor planten die wel van een specifieke grondsoort houden, is een op deze plant afgestemde grond een beter keuze. Zo zorgt u voor een betere groei en bloei. In ons assortiment vindt u voor elke plant de juiste grond.

Bodem bemesten, verbeteren of bedekken

De meeste potgrond geeft voeding voor een half jaar, dus een seizoen. Bijmesten na de aanplant is dan ook niet nodig. Voor de meeste planten is het raadzaam om de grond een keer per jaar, in het voorjaar, te bemesten met tuin- en gazonmest.

Na verloop van tijd kan de bodem vaak wel een boost gebruiken door de bodemstructuur te verbeteren. Zo maakt u de grond luchtiger waardoor het zuurstofgehalte omhoog gaat en de grond beter water doorlaat en vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat de wortels voedingsstoffen beter opnemen.

Door de grond rondom planten te bedekken met schors of cacaodoppen zorgt u ervoor dat de grond vocht beter vasthoudt.  Zo beschermt u planten tegen droogte in de zomer en strenge vorst en harde regens in de winter. Bovendien krijgt onkruid tussen de planten minder kans om te ontkiemen.

Moestuin

De aardemix in uw moestuin moet vol natuurlijke voeding zitten, luchtig en vochtvasthoudend zijn en fijn zijn om in te werken. Onze siertuin compost is hier ideaal voor. Gaat u zaaien of stekken plaatsen? Hier speciale grond voor ontwikkeld.

Zuurgraad aanpassen

De zuurgraad (pH waarde) is een belangrijke succesfactor voor een goede groei en bloei. De ene plant wil zure grond, de andere juist helemaal niet. Wilt u de zuurgraad verhogen (lage pH waarde) voor zuurminnende planten, strooi dan tuinturf. Om de zuurgraad te verhogen kunt u kalk gebruiken.

Planten op droge plekken

Wilt u planten plaatsen op zeer droge plekken in uw tuin? Zorg dan dat de grond water langer vasthoudt met kokos potgrond. Ook kunt u de bodem bedekken met schors om uitdrogen tegen te gaan.

Mediterrane tuin

Om te zorgen dat mediterrane planten (denk aan oleander, olijf, citrus, vijg, palm) het goed doen in het Nederlandse klimaat, kunt u het beste voor hierop aangepaste grond kiezen. Ook omdat ze vaak langere tijd in een pot moeten staan. Florentus heeft speciale grond voor mediterrane planten en palmen.

Planten in potten en bakken

Omdat planten in potten, bakken en baskets niet de voordelen hebben van in de volle grond staan, stellen ze speciale eisen aan de potgrond. Kies voor onze langwerkende potgrond of potgrond voor terras en balkon. Strooi onderin potten en bakken hydrokorrels die zorgen voor een goede waterhuishouding.

Binnenplanten

Een huis zonder planten komt niet tot leven. Het leven van de planten vraagt om speciale aandacht. Dat begint bij goede potgrond. Naast algemene kamerplanten aarde, hebben we ook potgrond voor specifieke planten als orchideeën, cactussen en vetplanten, bonsai boompjes, palmen en de anthurium. Strooi onderin potten en bakken hydrokorrels die zorgen voor een goede waterhuishouding.

“Altijd een mooi resultaat met Florentus potgrond”

Stuurboord 21,
9206 BK Drachten

Verkooppunten

link?

© Copyright Veenbaas Florentus    Disclaimer   verkoopvoorwaarden   privacyverklaring