Geef planten groeikracht en bloeipracht met de juiste aarde

Florentus heeft een breed assortiment potgrond en tuinaarde, dat perfect is afgestemd op de verschillende plantensoorten.

Florentus, altijd een mooi resultaat

Planten, bloemen en struiken máken je tuin. Wie een tuin aanlegt of regelmatig planten in potten of borders plaatst, weet dat ze best prijzig in aanschaf zijn. Hoe goed de planten die u koopt het gaan doen, wordt in belangrijke mate bepaald door de grond waarin u ze zet. Dat maakt het de moeite waard om aandacht te besteden aan de keuze van de juiste potgrond.

Zoveel planten, zoveel wensen

Planten hebben allerlei voedingsstoffen nodig, die ze met hun wortels uit de grond halen. Elke soort plant heeft daarbij z’n eigen wensen. Hortensia’s, azalea’s en rododendrons houden bijvoorbeeld van kalkarme, zure grond. Rozen en cactussen hebben behoefte aan extra magnesium als voedingsstof. En mediterrane planten in potten stellen weer heel andere eisen aan de grond.

De goede voedingsbodem van Florentus

Omdat de ene plant de andere niet is, is ook de ene potgrond de andere niet. Florentus heeft een breed assortiment potgrond en tuinaarde, dat perfect is afgestemd op de verschillende plantensoorten. Dat gaat niet alleen om de voedingsbehoefte, maar ook om de samenstelling van de grond. Is de grond luchtig genoeg voor wortelontwikkeling? En hoe staat het met de waterdoorlatendheid en wateropname?

Kies de juiste aarde

We snappen heel goed, dat het best lastig kan zijn om de juiste grond te kiezen. Want wanneer kies je potgrond en wanneer is tuinaarde beter? En wat als u biologisch wilt tuinieren? Daarom helpen wij u graag. Op deze site vindt u de Keuzewijzer met handige tips en aanwijzingen. Ook onze verpakkingen zijn duidelijk en overzichtelijk en helpen u bij uw keuze in de winkel.

“Altijd een mooi resultaat met Florentus potgrond”

Stuurboord 21,
9206 BK Drachten

Verkooppunten

link?

© Copyright Veenbaas Florentus    Disclaimer   verkoopvoorwaarden   privacyverklaring